Agenda: Een chauffeur in dienst nemen

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Om een chauffeur een rit te sturen, is het aan te raden de chauffeur in dienst te nemen. Het voordeel van het in- en uit dienst nemen op correcte wijze, is dat dienstregistratie in de achtergrond wordt bijgewerkt in WinTax Rooster.

Let op: het is niet altijd nodig om de chauffeur handmatig in dienst te nemen. Wanneer een chauffeur van datacommunicatie gebruik maakt, zal de dienst van de chauffeur automatisch gestart worden, wanneer de chauffeur zich aanmeldt in de terminal.

Wanneer een chauffeur niet in dienst is op het moment van toewijzen van de rit, zal WinTax, na het bevestigen van de wijziging van de rit, vragen de chauffeur in dienst te nemen.

Chauffeur is niet in dienst. Wilt u de chauffeur aanmelden?

Wanneer u hier kiest voor Ja, zal het venster verschijnen waarmee u de chauffeur in dienst kunt nemen.

Agenda: Venster Dienst registratie

Vul in dit venster de correcte begintijd in. Wijs eveneens de juiste wagen toe, door die in veld wagen in te geven. Eventueel kunt u de chauffeur toewijzen aan het juiste Groepsfilter, indien u hier gebruikt van maakt. Wanneer u alle gegevens heeft ingevoerd, drukt u op OK. Antwoord de vraag of u zeker weet dat u de chauffeur in dienst wilt nemen met Ja. Hierna volgt de optie om de rit wel of niet te verzenden.

U kunt een chauffeur ook in dienst nemen zonder het ritvenster te openen. Druk hiertoe op de toets F11 vanuit het rittenoverzicht. Nu verschijnt direct het venster waarmee u de chauffeur in dienst kunt nemen.