Kwaliteitsanalyse: Een rapport maken

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een rapport maken

Een gemaakte query, kunt u aanpassen tot een rapport. In dit rapport kunt u bijvoorbeeld formules toevoegen, maar eventueel ook een draaitabel of -grafiek. Alle functies in Excel kunt u toepassen op de gemaakte query. Belangrijk is dat u hiervoor de nodige kennis van Excel heeft, aangezien het "grote werk" in Excel gebeurt. In Kwaliteitsanalyse geeft u alleen aan welke queries u wilt toepassen op het rapport, en welk template bestand (Excel document) u de queries op toegepast wilt zien.

Het template bestand opzoeken

Het template bestand, maakt u uit een bestand dat de Kwaliteitsanalyse als tijdelijk bestand heeft aangemaakt. U kunt dit bestand vinden in uw tijdelijke Windows bestanden. U kunt deze map bereiken door Start --> Uitvoeren te kiezen. Voer vervolgens %tmp% in en klik op OK of druk op Enter. Een venster van Windows Verkenner zal openen om de bestanden weer te geven. In de map tijdelijke bestanden kunnen enorm veel bestanden staan. Het bestand waar u naar zoekt, is een Excel bestand. Dit Excel bestand heeft Query 'querynaam' tmp.xlsb . Dus, wanneer uw query als naam 'rittenoverzicht' heeft zoekt u naar het bestand Query rittenoverzicht tmp.xlsb . U kunt dit bestand openen door erop te dubbelklikken. Het bestand zal vervolgens openen in Excel. In dit document kunt u aanpassingen doen, naar wens, om dit bestand vervolgens te gebruiken als template document. Hieronder zullen we een aantal globale zaken doorlopen, alsmede de belangrijke zaken, waardoor een rapport niet zou kunnen werken, meegeven.

Het template bestand bewerken

Wanneer u het template bestand heeft geopend, zult u de kolommen zien die u eerder in de query heeft gekozen. Alle velden zullen gevuld zijn met #NAAM? . Dit komt doordat Excel niet weet wat het resultaat van de formule is die in het veld staat. De formule die er staat is =querynaam_veldnaam. Dus, wanneer uw query als naam 'rittenoverzicht' heeft, en het veld als naam 'Datum' zal hier staan =rittenoverzicht_datum . Manrep zal de gegevens vullen met het desbetreffende veld, van de desbetreffende query.