Rooster: Opties

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Via de Extra > Opties komt u in de opties om diverse instellingen aan te passen.

Tabblad Algemeen

Het eerste tabblad is het tabblad Algemeen, daar kunt u bij "Huidige periode vanaf" een datum ingeven. Dit is de datum vanaf wanneer er gegevens komen te staan van de chauffeurs in het diensten overzicht. Stel u geeft in de datum "01-01-2015" dan worden aal diensten vanaf 01-01-2015 tm heden getoond, alles wat ervoor staat wordt niet getoond.

Het vinkje "Alleen goedgekeurde diensten" geeft aan dat u in het dienst overzicht alleen de goedgekeurde diensten zult zien.

Bij “Grens Saldo” kun je een grens saldo invullen, wat er vervolgens gebeurd: het vlaggetje word wit indien het saldo gelijk aan grenssaldo, het vlaggetje word groen indien boven saldo,het vlaggetje word rood indien onder grenssaldo.

Bij overige kunt u bij "Externe chauffeurs overslaan" wanneer dit vinkje aan staat worden in het diensten overzicht de diensten van externe chauffeurs niet getoond.

Het vinkje "Vlag na wijzigen ipv goedkeuren"

Wintax rooster opties.png

Tabblad Afstortkast

Het tweede tabblad Afstortkast is het tabblad waar de afstortkast gekoppeld kan worden. Hier kan feitelijk alleen de Raab Karcher nog geconfigureerd worden ( deze wordt niet meer nieuw geleverd ), en ook de handmatige afstorting kan hier geconfigureerd worden.

Als u de handmatige afstorting geconfigureerd heeft dan kunt u door in WinTax Rooster door te gaan naar Extra en dan naar afstortingen verwerken de afstorting van de chauffeur handmatig doen. U kunt door de chauffeur te selecteren, vervolgens van alle munten en briefje noteren hoeveel er van elk door de chauffeur zijn ingeleverd deze worden opgeteld en het totaal komt als afstorting op de chauffeur te staan.

Wintax rooster Handmatigestort.png

Alle andere bestaande afstortkluizen die momenteel in omloop zijn ( Cabman Kiosk, Quipment Qube & Neone CZ80 ) worden aan WinTax gekoppeld via een externe plugin. Mocht u meer informatie willen hebben over deze specifieke koppeling dan kunt u contact met ons opnemen.

Tabblad Boekhouding

In het tabblad Boekhouding is in te stellen als men een koppeling heeft met Snelstart. Er zou in dat geval een export specifiek gemaakt kunnen worden voor Snelstart met de ingevoerde gegevens die zijn ingevuld onder het tabblad boekhouding.

Wintax rooster Boekhouding.png

Tabblad Exporteren

In het tabblad Exporteren is in te stellen als men een koppeling heeft met Unit 4. Er zou in dat geval een export specifiek gemaakt kunnen worden voor Unit 4 met de ingevoerde gegevens die zijn ingevuld onder het tabblad Exporteren.

Wintax rooster Exporteren.png