Tracking & Tracing: FAQ

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik zie geen kaart

Probleem

Indien u geen kaart ziet, opent Tracking & tracing met een blanco scherm. Bij opstarten krijgt u de melding dat geen verbinding met de hoofdcomputer tot stand kan worden gebracht.

Oplossing

Kies in de menubalk van Tracking & tracing voor Bestand -> Kaart. Blader naar de locatie waar de kaart is opgeslagen. Standaard staat deze op w:\Carto1 . Nadat u naar deze map bent gebladerd, kiest u het bestand Carto1_Nl.dbr. Klik vervolgens op Openen. De kaart wordt geladen en in zwart-wit weergegeven. Gebruik de toetsencombinatie Alt+F8 om verbinding te maken. De melding verschijnt dat de verbinding met de hoofdcomputer tot stand is gebracht en de kaart wordt in kleur weergegeven.

Wagenhistorie modus werkt niet

Probleem

Wanneer ik de wagenhistorie modus gebruik, krijg ik nooit resultaat, maar de volgende melding:

Er zijn voor de opgegeven wagen(s) geen historische gegevens gevonden in het opgegeven datumbereik

Oplossing

Kies in de menubalk van Tracking & tracing voor Extra -> Opties. Stel hier het GPSlog pad correct in. Zie hiervoor Tracking & tracing opties. Indien u Opties in de menubalk niet kunt selecteren, heeft u geen rechten om de instellingen aan te passen. Neem in dat geval contact op met uw applicatiebeheerder.

Ik zie een wagen bolletje " rood "

Probleem

Indien er een bolletje of blokje in WinTax Tracking en tracing "rood" is, wordt er door een wagen terminal een alarm afgegeven. Zo als in de legenda van Track en Tracing te zien is, wordt een alarm als rood weer gegeven. De chauffeur in de wagen heeft de "alarm" knop ingedrukt. De alarm knop kan afhankelijk van de inbouw en het soort terminal ergens in het voertuig zijn ingebouwd, zodat de chauffeur in geval van calamiteit een alarm kan maken. In Extra > Opties's is aan te geven dat als een alarm wordt gegeven er direct kan worden ingezoomd op de betreffende terminal.

Schermafbeelding 2016-03-14 om 22.54.59.png

Oplossing

Afhankelijk van de afspraken binnen uw bedrijf, dient u contact op te nemen met de chauffeur om na te gaan wat er aan de hand is. Als u er zeker van bent dat er niets aan de hand is kunt u het alarm herstellen, dit staat hier uitgelegd.