Tracking & Tracing: Plannen

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ritten weergeven vanuit de Agenda

U kunt op verscheidene manieren ritten weergeven in Tracking & Tracing. In de Legenda kunt u raadplegen welke iconen en kleuren wat weergeven. Legenda

U kunt in WinTax een aantal losse ritten selecteren die u zichtbaar wil hebben in Track & Trace.
Agenda ritten selecteren.png

Vervolgens met de rechtermuisknop op de selectie drukken en dan kiezen voor 'Weergeven in Tracking & Tracing Advanced...'
Wintax Weergeven Tracking en Tracing.png
De ritten worden nu in Tracking & Tracing als een rechte lijn van startadres (groen vierkantje) naar eindadres (rood vierkantje) weergegeven.
Ritten in track en trace.png

Ritten samenstellen

Als u een rit selecteert, kunt u met de rechtermuisknop kiezen voor de optie 'Samenstellen'.
Samenstellen in track en trace.png
Vervolgens komt er een venster waar de samenstelling in bewerkt kan worden. Herhaal de bovenstaande stap voor alle ritten die u in de samenstelling wil toevoegen.
Samenstelling Track en Trace.png

Samenstelling plannen

Als alle ritten geselecteerd zijn waarvan een route gemaakt moet worden, dan kan er in het samenstellingsoverzicht nog het een en ander naar eigen wens aangepast worden voor een optimale route. Met het groene pijltje omlaag en omhoog kan je zelf de volgorde van de ritten instellen. Uiteraard kan je vanaf hier ook alle berekeningen automatisch door Tracking & Tracing laten doen.

  • Via de knop 'Bereken volgorde', kan je een route berekenen. Naast de knop 'Bereken volgorde' staat een pijltje naar beneden. Hiermee kan je eventueel de manier van volgorde berekenen instellen

Route berekenen.png

  • Vervolgens kan je met de knop 'Routes plannen' de routes plannen en Tracking & Tracing berekent dan de geplande begin en eindtijden. Standaard staat de manier van plannen op Achteruit plannen. Deze methode kijkt naar de meldtijden in de ritten en gaat dan de route terugrekenen zodat je kan zien hoe laat je moet begin om alle passagiers op tijd op de bestemming te hebben. Naast de knop 'Routes plannen' staat ook een pijltje naar beneden. Hier kan je eventueel de route vooruit laten plannen, dus op basis van de starttijd uitrekenen hoe laat de ritten op de bestemming zijn.

Route plannen.png

  • Als de route berekend is, kan je een keuze maken wat WinTax met het plan moet doen via de knop 'Plan toepassen'
    • Plan toepassen naar geplande tijden. De oorspronkelijke tijden blijven in tact, in WinTax wordt op de rit de velden 'Geplande tijden' gevuld. Mocht u deze gepande tijden willen wijzigen, dan kan dat alleen in WinTax Agende en niet in Tracking & Tracing.
    • Plan toepassen naar tijd/meldtijd. De oorspronkelijke tijd en meldtijd worden overschreven met de geplande tijden.