Webpagina: Centralistenpagina

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Centralistenpagina

Op de centralistenpagina kunnen centralisten via een webpagina inzage krijgen in de WinTax agenda. Door gebruik te maken van dezelfde gegevens waarmee je normaal gesproken ook in WinTax inlogt, is de planning op afstand inzichtelijk, te bewerken en acties te ondernemen.

Hoe kan ik de pagina benaderen

Via de Online Advanced Webserver plugin zijn diverse webpagina's te bekijken. Indien u beschikt over een geldige licentie, is de Centralistenpagina te benaderen door te gaan naar:

http://[extern-ip-wintax-server]:[poort-ingesteld-webserver-plugin]/Dispatch

Pag centralisten menu.png
In het menu kun je kiezen voor verschillende opties:

  • Ritten
  • Diensten
  • Tracking & Tracing

Ritten

Bovenin het scherm kunt u kiezen voor de datumweergave en of u alle ritten (CTRL-F1 in WinTax) of Niet leeggemelde ritten (CTRL-F2 in WinTax) wilt zien. Via de knop '+Nieuw' kunt u een nieuwe rit aanmaken. Na inboeken komt de rit in het overzicht te staan en onder de rit vindt je een blauwe regel met diverse opties om een rit te bewerken.
Pag centralisten ritten.png

Diensten

Via de Knop '+Nieuw' kunt u handmatig een chauffeur in dienst nemen. Diensten komen in het overzicht te staan en onder de dienst vindt u een blauwe regel met diverse opties om een dienst te bewerken.

Pag centralisten diensten.png

Tracking & Tracing

Tracking & Tracing is een visuele weergave waar de voertuigen zich bevinden. Standaard staat automatisch verversen uit, maar met de knoppen bovenin kan je dit activeren. Zodra u klikt op een voertuig ballonnetje ziet u welke chauffeur het is en wat de actuele status is van deze chauffeur. U kunt hierin geen routes berekenen, maar alleen zien waar uw chauffeurs zich bevinden.

Pag centralisten t-en-t.png

Overzichtsscherm centralistenpagina

Als laatste nog een totaaloverzicht met een ritoverzicht.

Overzicht centralistenpagina.png