Webpagina: Chauffeurspagina

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Chauffeurspagina

Op de chauffeurspagina kunnen chauffeurs via een webpagina inzage krijgen die voor de chauffeur van belang kunnen zijn:

 • Ritten
 • Diensten
 • Documenten
 • Garage meldingen
 • Verbruik
 • Eigen NAW gegevens

WinTax Chauffeurspagina Hoofdscherm.PNG

Instellingen in de plugin

In de plugin zitten een aantal instellingen die een beheerder kan doen op de server, de uitleg hiervan staat hier.

Hoe kan ik de pagina benaderen

Via de Online Advanced Webserver plugin zijn diverse webpagina's te bekijken. Indien u beschikt over een geldige licentie, is de chauffeurspagina te benaderen door te gaan naar:

http://[extern-ip-wintax-server]:[poort-ingesteld-webserver-plugin]/driver/user.wts

Hier kan de chauffeur als deze de beschikking heeft over een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op zijn of haar eigen omgeving.

Op de chauffeurspagina is het mogelijk om als chauffeur inzage te krijgen in diverse zaken:

 • Ritten
 • Diensten
 • Documenten
 • Garage meldingen
 • Verbruik
 • Eigen NAW gegevens

Dit dient wel door een beheerder geactiveerd te worden.

Chauffeurspagina : Diensten =

In het diensten overzicht kan de chauffeur zijn gerealiseerde, geplande en open diensten inzien.

Gerealiseerd

Bij de gerealiseerde diensten kan de chauffeur zijn gerealiseerde diensten inzien en terug kijken. Dit kan per dag of per periode opgezocht worden. Als men zoekt op dag dan ziet men de gerealiseerde begin dienst en einde dienst en de uitgevoerde ritten. Zoekt men over een bepaalde periode dan ziet men de diensten in een overzicht met onder aan de pagina: "Totaal arbeidstijd: 00:00 uur Totaal te betalen: € 00.00 contant, € 00.00 rekening" en kan middels een vinkje " ritten tonen" de ritten getoond worden.

De ritten kunnen worden bekeken door op de unieke rit op "bewerken" te kiezen. Hier komt men vervolgens in het rit detail scherm terecht. Met het vinkje "Goedkeuren" kan de rit goedgekeurd worden. Zodra het vinkje goedgekeurd is aangezet kan voor bijwerken worden gekozen, maar ook kan gekozen worden voor "Bijwerken en volgende rit bewerken", men zal vervolgens naar de volgende rit gaan om deze goed te keuren. In de WinTax agenda zal op de rit een "C" komen te staan voor de rit.

Als men op het chauffeur profiel de optie heeft aan staan dat ritten niet leeg gemeld getoond mogen worden. En men de optie heeft aan staan in de plugin : "toekomstige ritten alleen tonen indien toegewezen", dan kan deze pagina gebruikt worden om chauffeurs inzicht te geven in ritten die in de toekomst gepland worden. Als men het vinkje in de plugin aan zet : "toekomstige ritten goedkeuren toestaan", dan zou men de chauffeurs de ritten die ze zouden moeten gaan uitvoeren kunnen laten tonen. let wel, er is 1 optie chauffeur goedkeuren, er dient zodoende een interne afspraak gemaakt te worden of ritten vooraf of juist achteraf goed gekeurd worden, het is niet mogelijk twee soorten chauffeur goedkeuringen te doen.

Gepland

De chauffeur kan hier zijn ingeplande dagen bekijken, feitelijk kan de chauffeur hier zijn rooster bekijken. Afhankelijk van de instellingen op het chauffeur profiel in WinTax kan de chauffeur hier de begin en eind tijden zien. Als staat ingesteld op de chauffeur : Geplande diensten: Eindtijd verbergen, dan ziet de chauffeur alleen de begintijd van de dienst en niet de eindtijd. Afhankelijk van de instelling in de plugin kan de chauffeur een aantal dagen terug kijken. In de plugin kun je instellen een maximaal aantal dagen voor de geplande en open diensten in het verleden.

Open

Naast de geplande dagen kan de chauffeur bij "open" de openstaande diensten in WinTax Planner zien en kan de chauffeur deze diensten claimen. Als er open diensten staan ziet de chauffeur deze. Zodra de chauffeur middels de knop "claimen" de dienst claimt, komt deze in WinTax planner op zijn naam te staan en dient hij deze dienst uit te voeren. De chauffeur die de dienst geclaimd heeft krijgt de melding te zien "U heeft de dienst geclaimed."

Profiel

Binnen het profiel is het mogelijk uw eigen gegevens in te zien. Als er rechten zijn ingesteld om wijzigingen door te voeren dan kunt u ook op de webpagina uw gegevens wijzigen.
WinTax Chauffeurspagina Profiel.PNG

Notificatie e-mail bij publicatie bestanden

Email instellingen chauffeurspagina.png

Vanaf versie 20160405 is het mogelijk om notificatie e-mails te versturen aan chauffeurs zodra er iets op hun pagina is gepubliceerd. Om dit mogelijk te maken moet er echter op de server ingesteld worden op welke manier de notificatie e-mails verzonden moeten worden en wie er als afzender geadresseerd kan worden.

 • Vul de SMTP gegevens in en de uitgaande poort voor mail communicatie
 • Kies het E-mail sjabloon.
  • Indien u het e-mailsjabloon wilt aanpassen, dan is dit sjabloon te vinden in de WinTax omgeving in de ..\WinTax\Config\Plugins map.
  • Als u een nieuw sjabloon bestand wilt maken, dan moet de bestandsnaam altijd beginnen met 'Httpd' en als extentie HTML hebben.
 • Stel een e-mail titel in. Dit wordt in de notificatie e-mail naar de chauffeur als Onderwerp gebruikt.
 • Geef aan wie de afzender van de mail is
 • 'Email forceer naar' kan gebruikt worden om te testen. Als hier een mailades staat, worden niet direct testmails verstuurd naar de chauffeurs, maar wordt alles geforceerd naar het ingestelde adres. Als het testen klaar is moet dit veld leeg zijn.
 • Email BCC zorgt er voor dat er van elke mail een kopie naar een vast e-mailadres wordt verstuurd.

Als vervolgens in WinTax een bestand wordt gepubliceerd voor een chauffeur, dan ontvangt deze een notificatie zodra er een nieuw document is gepubliceerd:

WinTax Chauffeurspagina Documenten.PNG
Publiceren documenten.png
Publicatie bericht WinTax chauffeurspagina.png
Notificatie mail.png