Webpagina: WinTax App

Uit WinTax Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

WinTax App

De WinTax app is een handig communicatie middel met de een WinTax omgeving. Deze communicatie is mogelijk voor klanten, centralisten, chauffeurs en onderaannemers. Om gebruik te maken van deze app heeft u inloggegevens nodig. Deze vraagt u op bij Korton Support. U ziet vervolgens alleen de informatie die voor u interessant is. Hieronder vindt u een kort overzicht per type gebruiker.

 • Klanten

Klanten (bijvoorbeeld ouders van leerlingen die taxivervoer afnemen, opdrachtgevers van het vervoer of locaties waar het taxibedrijf met regelmaat mensen naartoe vervoert) hebben een keurig overzicht in de app van de ritten die voor hen zijn ingepland en gereden. Maar de klant kan ook eventueel nieuwe ritten aanmaken en bewerken. Daarnaast kan de klant zien waar de verwachte taxi zich bevindt, digitale facturen raadplegen, ziekte of vakantieperiodes doorgeven, zijn profiel aanpassen en klachten indienen. De volledige beschrijving van de klantpagina treft u hier.

 • Centralisten

Centralisten bekijken alle geplande ritten via de app, maar kunnen ook nieuwe ritten aanmaken. In het dienstenoverzicht zien ze welke chauffeurs beschikbaar zijn, welke onderweg of bezet zijn en welke pauze hebben. Via Tracking & Tracing is een kaart zichtbaar waarop alle wagens worden weergegeven, zodat de centralisten weten welke chauffeur in de buurt is van een bepaalde locatie. De gebruikersnaam en het wachtwoord wat in WinTax Agenda gebruikt wordt is ook de gebruikersnaam en wachtwoord op de centralisten pagina. De volledige beschrijving van de centralistenpagina treft u hier.

 • Chauffeurs

Chauffeurs kunnen via de app hun diensten bekijken, accepteren en claimen. Zij kunnen ook documenten uploaden en bekijken, garagemeldingen voor reparatie doorgeven, hun verbruik bekijken en hun profiel bewerken. De volledige beschrijving van de chauffeurspagina treft u hier.

 • Onderaannemers

Ook onderaannemers hebben in de WinTax app een helder overzicht van alle ritten. Zij kunnen de rittijden en de ritacceptatie versturen naar de WinTax Agenda van de hoofdaannemer. Daarnaast kan de onderaannemer desgewenst ritten die de hoofdaannemer publiceert overnemen. De volledige beschrijving van de Onderaannemer pagina treft u hier.

Inloggen en Gebruik

 • Als eerste moet de app gedownload worden, heeft u een apple device dan kunt u dit doen in de App Store en als u een device heeft welke op Google werkt kun u de app downloaden in de Play Store
 • Als de App geïnstalleerd is moet de bedrijfscode worden ingevoerd, deze is per bedrijf uniek en dient bij uw taxibedrijf te worden opgevraagd.
 • De WinTax App is een zogenaamde Singel Sign On pagina, er wordt zelf gedetecteerd op basis van de gebruikersnaam en wachtwoord op welke pagina de ingelogde gebruiker uit dient te komen, voor een gebruikersnaam dient u evenals een bedrijfscode uw taxibedrijf te benaderen.
 • Als een klant of chauffeur voor het eerst inlogt via de app wordt zijn user automatisch in WinTax gemarkeerd als app gebruiker.
  • Dit kan alleen zolang als het bundeltotaal nog niet bereikt is. Als het bundeltotaal wel al bereikt is krijgt de klant of chauffeur een melding dat hij/zij geen gebruik kan maken van de app en dat contact moet worden opgenomen met de vervoerder.
 • Een klant waarbij op de user is ingesteld dat deze bij meerdere subklanten kan (bijv een ziekenhuis) telt als 5.
 • Als een centralist of onderaannemer inlogt via de app telt dit niet als app gebruiker.
 • Klanten of chauffeurs die inloggen via de website tellen niet als app gebruikers.
 • Dat een klant of chauffeur als app gebruiker gemarkeerd is zichtbaar voor het taxibedrijf.

Push notificaties

Per begin juli 2016 zijn push notificaties beschikbaar in de WinTax app. De minimale WinTax versie hiervoor moet zijn u20160629.

Indien de gebruiker inlogt in de app en de gebruiker heeft de app toestemming gegeven om pushnotificaties te versturen, dan wordt vanuit de telefoon een pushtoken gegenereerd. De pushtoken is een unieke identifier van het toestel. De pushtoken wordt opgeslagen binnen WinTax Agenda. Hieraan gekoppeld is een klantcode, op basis waarvan kan worden vastgesteld dat er een pushnotificatie verstuurd kan worden naar de klant.